top of page

Power pose

Writer's picture: Kine-Cecilie GrimsmoKine-Cecilie Grimsmo

Har du noen gang tenkt på at kroppsspråket ditt kan påvirker hvordan du føler deg?

Det er forsket på hvordan vår kroppsholdning og mentale tilstand påvirker hverandre.

Selv lærte jeg om power posing etter å ha sett TED talken til sosialpsykolog Amy Cuddy fra 2012. I tillegg har jeg lest boken hennes “Kroppen styrer tanken”. Siden har jeg har hatt power pose med meg i bakhodet siden jeg ble kjent med dette i 2017.


Power posing går ut på at man steller seg opp i en posisjon som assosierer med det å være sterk, det kan for eksempel være å stå med hendene i været i en V form, eller begge hendene i siden. Ved at du stiller deg opp i denne posisjonen skal du føle deg sterkere, øke mestringsfølelsen og selvtilliten. For eksempel før et jobb intervju. Power posing er en omstridt teknikk blant forskere, men spørsmålet er om det kan fungere for deg?


I NLP (coaching) jobber vi med ressurser og tilstander som vi trenger eller ønsker oss, blant annet for å kunne håndtere enkelte situasjoner. Vi kan ankre inn disse tilstandene gjennom flere teknikker i NLP. Den første tilstanden jeg ankret inn var en blanding av trygghet og selvsikkerhet. Jeg ønsket meg mer av dette når jeg for eksempel skal holde et foredrag. I denne forankrede tilstanden har jeg også lagt på min power pose, som ble et naturlig utløsende anker for meg. Så hver gang jeg trenger å føle meg styrket stiller jeg meg opp i min power pose og henter den gode tilstanden av trygghet og selvsikkerhet.


“Don't fake it till you make it. Fake it till you become it.”

Amy Cuddy


Min power pose på 1-2-3:

  • Sett hendene dine i siden

  • Løft brystet og haken litt, men pass på at skuldrene av avslappet

  • Tenk på sist gang du følte deg stek og positiv

  • Hold power pose i 2 minutter


Du kan se mer om power posing i denne TED talken med Amy Cuddy:



Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page